2015. július 7., kedd

Steak burgonya a lá Crohn

Hozzávalók:
0,5 kg újkrumpli
2 ek olíva olaj
rozmaring
majoránna
bazsalikom
bors/borsikafű
fokhagymapor


Elkészítés:
A burgonyát körömkefével alaposan megdörzsölöm, megmosom majd nagyobb darabokra vágom és egy jól zárható ételesbe teszem.

Ezt követően egy csészében kikeverem az olíva olajos pácot a fűszerekkel majd a darabolt burgonyára öntöm.

Az ételest lezárom és alaposan összerázom a tartalmát.

Ezután a tetőt leveszem és több réteg folpackba/frissen tartó fóliába tekerem az ételest. Az így betekert ételest 1000 Watton 4:30-ra a mikróba helyezem, az idő leteltével levágom róla a fóliát és egy sütő papírral kibélelt tepsibe teszem.

A sütőben felső sütésen/grill fokozaton 180-200°C-on addig sütöm míg a burgonya aranybarnára sül.
Kb 20-25 percenként átforgatom az egyenletes sütés érdekében.

Tálalási javaslat:
Köretként bármelyik étel nagyszerű kiegészítője lehet, méghozzá úgy, hogy pocak sem bánja majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése