2015. július 5., vasárnap

Cukkinis pulykaragu


Hozzávalók: 4 főre
60 dkg pulykamell/csirkemell/sertéscomb
1 közepes cukkini
olíva olaj
fokhagymapor
tárkony
majoránna
bors
ételízesítő
(egy leheletnyi currypor, csak ha a bélés is bírja)
Elkészítés:
A húst megmosom és felkockázom, majd egy fazékban egy kevés olíva olajon egy kevés vizet hozzáadva puhára főzöm.


Amíg a hús fő megpucolom és megmosom a cukkinit, majd apró kockákra vágom.

Ha a hús megfőtt hozzáadom a cukkinit és egy kevés vízzel felöntöm.

Ezután fűszerezzük: egy kevés fokhagymaport, sót, borsot, majoránnát, ételízesítőt és ha a bélés is bírja nagyon kevés tárkonyt és még annál is kevesebb curryport adok hozzá, épp csak a pikáns illat és íz kombináció miatt.

Addig főzzük míg a cukkini puha nem lesz, valamint a szaft egy kissé be nem sűrűsödik.

Tálalási javaslat:
Legtöbbször rizzsel és citrommal tálaljuk, a citrom leve nagyszerűen kiegészíti a ragu pikáns ízét.

Tippek és trükkök:
Évekkel ezelőtt számomra a dietetikus javasolta a rizs fogyasztását, mivel a rizsnyák jótékony hatással van az emésztésre, azonban hamar ráuntam az egyszerű főtt rizsre így egy pikánsabb ízes recepttel dobtam fel, amit nem lehet megunni szerintem.
A rizshez ha megfőtt margarint és egy pici ételízesítőt adok majd alaposan összekeverem, ízlés szerint majonézt adok hozzá és már tálalható is megunhatatlan köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése