2015. július 16., csütörtök

Spaghetti di Crohn

Hozzávalók: 4 főre
50 dkg darált sertés comb/lapocka
6 egész paradicsom
3 gerezd fokhagyma
6 nagyobb fej gomba
olíva olaj

borsikafű
bazsalikom
oregano
majoránna
50 dkg spagetti tészta

Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük, majd egy fazékba tesszük és olíva olajon megfuttatjuk. A gombát megpucoljuk ( a tönkjét kifordítjuk/kivágjuk és a kalap/felső rész külsejét megpucoljuk) majd megmossuk és feldaraboljuk. A feldarabolt gombát és a húst a megfuttatott fokhagymához adjuk és fedő alatt egy kis vizet hozzáadva puhára főzzük.
Közben a 6 paradicsomot megmossuk, egy fazékba tesszük, melyet addig öntünk vízzel, hogy ellepje a paradicsomokat, főni hagyjuk amíg egy picit szétnyílik a héja/ be nem ráncosodik a héja.
Ezután leöntjük a vizet, lehűtjük a paradicsomokat, és megpucoljuk, majd leturmixoljuk a paradicsomokat.
A turmixolás után folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a paradicsomszószt, míg ízlésünknek megfelelőre sűrűsödik.
Ha a hús megpuhult és a paradicsomszósz besűrűsödött, akkor a szószt hozzáöntjük a húsos-gombás alaphoz.
Hagyjuk a szószt felrottyanni, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Eközben odatesszük az enyhén olíva olajos vizet, amiben a tésztát fogjuk kifőzni, megvárjuk míg felforr a víz, majd hozzáadjuk a tésztát és puhára főzzük.

Tálalási javaslat:
Száraz, fél-száraz fehér borral fogyasztjuk. Aki kedveli a sajtokat ajánljuk a reszelt parmezánt a gőzölgő spagetti tetejére szórni, majd egy bazsalikom levéllel díszíteni.

Tippek és trükkök:
A jobb ízélmény eléréséhez ajánlott szárított és darált fűszerek helyett friss fűszernővények leveleit használni, így elkerülhetjük a tartósítószereket és olaszosabb hatást adhatunk az ételnek, ugyanezért érdemesebb házi paradicsomból készíteni az öntetet, így elkerülhetjük a bolti instant szószokhoz adott adalékanyagokat.
A fokhagyma lereszelése azért célszerű, mert így jobban eltüntethető az intenzív hagyma íz az ételben, valamint fogyasztáskor sem okoznak kellemetlenséget a fokhagyma darabok.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése