2015. július 5., vasárnap

Kapros cukkini krémleves

Hozzávalók: 4 főre
1 nagy cukkini
1 nagy krumpli
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár laktózmentes tejföl
1 csapott evőkanál liszt
leveskocka

bors
kapor
petrezselyem


Elkészítési idő: kb 30 perc

Elkészítés:
A cukkinit és a krumplit meghámozom és megmosom, majd kis kockákra vágom (öregebb cukkini esetén a közepét eltávolítom).

A darabokat egy fazékba helyezem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. 10-15 perc alatt puhára főzöm.

Ha a cukkini megfőtt leszűrjük és pépesre turmixoljuk, eközben a fokhagymát is hozzáadjuk.

A leves sűrítéséhez először egy tálban csomómentesre keverem a tejfölt a csapott evőkanál liszttel.

A pépes cukkinit egy kis vízzel felöntve visszateszem főni, majd hozzáadom a 2 leveskockát,

Ha felfőtt, hozzáadom a tejfölös keveréket, majd ismét csomómentesre keverem, szükség szerint hozzáadok vizet, ha túl sűrűnek bizonyul a keverék.
Ezután sózom borsozom, majd bőségesen fűszerezem szárított vagy friss kaporral, a főzés végéhez érve petrezselyemmel ízesítem.

Tálalási javaslat:
Reszelt sajttal megszórva, pirított kenyérrel igazi ínyencség lehet, a krémlevesek kedvelői számára.
Félszáraz fehér furminttal vagy olaszrizlinggel pedig egy forró nyári napon tökéletesen ellensúlyozhatjuk a leves kapros ízét.

Tippek és trükkök:
Sokunknak problémát jelenthetnek a csípős és hagymás ízek, ezért a fokhagyma hatékony "eltüntetésére" jó módszer lehet a fokhagyma lereszelése kis lyukú sajtreszelőn, vagy fokhagymaporral való helyettesítése, így kevésbé lesz intenzív a hagymás íz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése