60 dkg pulykamell/csirkemell/sertéscomb
1 közepes cukkini
olíva olaj
fokhagymapor
tárkony
majoránna
bors
ételízesítő
só
(egy leheletnyi currypor, csak ha a bélés is bírja)
Elkészítés:
A húst megmosom és felkockázom, majd egy fazékban egy kevés olíva olajon egy kevés vizet hozzáadva puhára főzöm.
Amíg a hús fő megpucolom és megmosom a cukkinit, majd apró kockákra vágom.
Ha a hús megfőtt hozzáadom a cukkinit és egy kevés vízzel felöntöm.
Ezután fűszerezzük: egy kevés fokhagymaport, sót, borsot, majoránnát, ételízesítőt és ha a bélés is bírja nagyon kevés tárkonyt és még annál is kevesebb curryport adok hozzá, épp csak a pikáns illat és íz kombináció miatt.
Addig főzzük míg a cukkini puha nem lesz, valamint a szaft egy kissé be nem sűrűsödik.
Tálalási javaslat:
Legtöbbször rizzsel és citrommal tálaljuk, a citrom leve nagyszerűen kiegészíti a ragu pikáns ízét.
Tippek és trükkök:
Évekkel ezelőtt számomra a dietetikus javasolta a rizs fogyasztását, mivel a rizsnyák jótékony hatással van az emésztésre, azonban hamar ráuntam az egyszerű főtt rizsre így egy pikánsabb ízes recepttel dobtam fel, amit nem lehet megunni szerintem.
A rizshez ha megfőtt margarint és egy pici ételízesítőt adok majd alaposan összekeverem, ízlés szerint majonézt adok hozzá és már tálalható is megunhatatlan köretként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése