2015. július 27., hétfő

Baconnel sült csirkefalatok roppanós zöldségkörettel

Hozzávalók: 4 főre

4 egész csirkemell
20-30 dkg bacon szalonna
3 dl főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
20 dkg füstölt sajt
3 csapott ek liszt

borsikafű
ételízesítő
szerecsendió
majoránna

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, általában egy csirkemellből kb 3 szeletet kapunk.
Egy tálba öntöm a tejszínt és hozzáadom a lisztet és a reszelt trappista sajtot majd ízlés szerint fűszerezem és csomómentesre keverem.
Ezután a húst egyesével a mártásba forgatom, majd egy tűzálló kerámia tálba helyezem.
A tálban egymásra rétegezem a húst és a bacont, ha esetleg elfelejtettük a bacont (ahogyan mi is :) akkor helyettesíthető füstölt sajttal, ami szintén egy enyhe fűstölt ízt ad a húsnak.
Ha az összes csirkemell szelet a kerámia tálba került, akkor a maradék mártással nyakon öntjük a húst. Ezután alufóliával lefedve 180°C-os sütőbe helyezem kb 45-60 percre.
Ha a hús megpuhult és megsült levesszük az alufóliát, ráreszelünk egy réteg füstölt sajtot, majd ha a sajt olvadni kezdett légkeveréses fokozaton aranybarnára pirítjuk.

Tálalási javaslat:
Rizzsel és vajon párolt zöldséggel tálaljuk, hogy a sajt erős ízét kiegyensúlyozzuk a zöldségekkel.

Tippek és trükkök:
A friss/fagyasztott zöldséget a szokásostól eltérő módon párolom:
Egy fazékba egy kevésmargarint/teavajat olvasztok és beleteszem a zöldségeket, ha a zöldség egy pici levet engedett ételízesítővel fűszerezem. Én azt szeretem, ha kissé ropogós marad a zöldség, de a főzési idő a zöldség frissességétől és saját ízlésünktől egyaránt függ. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése